Dovlecei umpluti

Postat de Alina26 in Mancaruri cu carne
25 Mar 2013 | 3708 vizualizari
Dovlecei umpluti

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei (8 dovlecei mai mari)
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 g parmezan
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un cub Knor

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam, le tocam si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Tocam si un catel de usturoi.

Cand s-au inmuiat legumele adaugam si carnea tocata si lasam la foc mare pana scade tot lichidul.

Dupa aceia puneti paharul de vin si lasati sa se evapore.Cand s-a evaporat vinul,punem apa si lasam sa fiarba cam o ora.Lasam sa raceasca.

Spalam dovleceii,ii taiem pe lungime si ii scobim in mijloc cu o lingurita (scoateti toate semintele).Ii punem intr-o tava,ii saram,ii piperam.

Continuam compozitia.Cu ajutorul unui robot de bucatarie,punem oul,parmezanul,sare si piper si o facem ca o pasta (nu prea cremoasa,trebuie sa se simta putin carnea).

Umpleti dovleceii,ii asezati frumos in tava,cu putina apa (jum de pahar),ulei,cubul Knor maruntit si usturoiul.Acoperiti cu aluminiu.

Bagati in cuptor la 200° timp de 20-30 de minute. Verificati dupa 15 minute ca dovleceii se fac repede. Si mai lasati sa se rumenesca dupa ce ii dati jos aluminiul.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de katty

Dovlecei umpluti cu branza

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2013, 16:36
buuni
la 25.03.2013, 16:44
buni
la 25.03.2013, 17:34
la 25.03.2013, 18:29
buni!
la 25.03.2013, 19:11
Buni tare!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking