Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris in Mancaruri de legume
17 Aug 2021 | 2760 vizualizari
Dovlecei umpluti cu de toate

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet în Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează 😉

Ingrediente

  • Dovlecel 1 bucată mărișoară cca. 400 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 300 g,
  • Brânză de burduf cca. 300 g,
  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Porumb fiert cca. 200 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcov cca. 100 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 150 g,
  • Mărar cca. ½ legătură,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor) 1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 50 g.

Mod de preparare

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul preîncins cca. 200 g.

Între timp se prepară umplutura. Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul și morcovii se spală se curăță și toacă mărunt, felii subțiri după caz, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate mărunt, se mestecă până se înglobează toate ingredientele.

Se scot dovleceii ușor rumeniți, din cuptor se umplu cu amestecul de mai sus până aproape de bază.

Mozzarella și roșiile se taie felii, ce se așează peste dovleceii umpluți, intercalate. Se presară parmesanul ras, verdețurile și un pic de ulei de măsline, apoi se dau la gătit cca. 25 de minute la foc mediu, cca. 200 g.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de AdrianUdrea

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm. Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de rocsi_1612

Cartofi taranesti

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 20 de minute pe foc. Ceapa curatata, o tocati...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 17.08.2021, 20:12
la 17.08.2021, 22:40
Un deliciu!
la 18.08.2021, 07:56
la 18.08.2021, 08:27
la 18.08.2021, 12:25

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking