Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Postat de Pungasa_Rogue in Pui
13 Aug 2016 | 3075 vizualizari
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

M-am gandit sa fac dovlecel umplut cu carne de pui si teci si a iesit o combinatie tare buna.

Ingrediente

  • 250 g teci de fasole, fideluta;
  • 500 g piept de pui;
  • putina boia de ardei dulce;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • jumatate de ardei Kapia rosu;
  • putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel (uscate);
  • 80 g orez;
  • 500 g rosii;
  • 5 jumatati de dovlecel (curatate de coaja si seminte si spalate);
  • 60 g cascaval;
  • doua frunze proaspete de busuioc;
  • o foaie de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • cateva fire de patrunjel verde;
  • circa 200 ml ulei;
  • sare;
  • apa.

Mod de preparare

Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare.

Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se toaca la robotul de bucatarie, apoi se caleste in 5-6 linguri de ulei cu putina sare si boia de ardei dulce.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. 

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.

Ardeiului Kapia i se indeparteaza semintele, apoi se spala si se toaca.

Tecile oparite se taie marunt.

Toate aceste legume se pun peste pieptul de pui impreuna cu ierburile aromatice uscate (putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel) si un pahar cu apa si se lasa sa se fiarba. 

Dupa ce scade apa, se spala orezul si se pune peste legume, dupa care se adauga 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot. Se fierbe compozitia in continuare pana cand scade.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Jumatatile de dovlecel se aseaza intr-o cratita cu 100-150 ml ulei, se dau cu sare si se umplu cu compozitia de legume si piept de pui.  In cratita se adauga putina sare, 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot, apoi se completeaza cu apa pana la gura cratitei. Se acopera dovleceii cu folie de aluminiu si se introduce cratita la cuptor. 

Dupa ce dovleceii s-au patruns, se indeparteaza folia, si se adauga cascaval ras peste dovlecei, iar in cratita se adauga doua frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se introduce cratita din nou la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

Dovleceii umpluti cu piept de pui si teci de fasole se servesc cu patrunjel verde tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Postat de oanapl

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Încingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare...

Citeste continuarea

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

Postat de oanapl

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2016, 10:43
ce bine arata
la 13.08.2016, 10:51
la 13.08.2016, 12:01
Super!
la 13.08.2016, 12:03
Interesanta reteta ta!
la 13.08.2016, 13:48
Interesanta ideea!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking