Ingrediente
- 2 morcovi tăiați rondele subțiri;
- 4 cartofi potriviți tăiați cuburi;
- 5 cepe albe mici tăiate sferturi;
- 1/2 ardei kapia tăiat cuburi;
- 2 linguri cu zarzavat la sare;
- 1 dovleac plăcintar mic tăiat cuburi (650-700 gr. curățat);
- 1,5 l zer (de la brânza de vaci);
- 50 gr. tăiței;
- sare și piper după gust;
- 1 linguriță ierburi de Provance;
- 1 linguriță leuștean uscat;
- 1 legătură pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare
Într-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20 de minute, morcovul fierbând mai greu).
După ce s-a scurs timpul și rondelele de morcov au devenit elastice (fără să se rupă) adăugăm celelalte ingrediente după ordinea dată, lăsând dovleacul la final. După ce am adăugat zarzavatul la sare punem si cuburile de dovleac.
Fierbem până când toate legumele se pătrund ușor, fără să se "terciuiască". Dacă este nevoie se mai adaugă zer cald sau apă caldă căt să le cuprindă. La final dregem ciorba cu zerul rămas. Adăugăm tăițeii și mai ținem pe foc câteva minute, până încep să fiarbă.
Adăugăm verdeața uscată și condimentăm după gust cu sare și piper.
După ce am oprit focul, punem pătrunjelul tocat mărunt.
Servim cald (sau rece) cu ardei iuți, ceapă verde sau uscată, păine, mămăliguță.
Ciorba poate fi acrită cu borș, oțet, zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dresală (sărbușcă) de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|