Drob de Craciun(2)

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
25 Dec 2010 | 10924 vizualizari
Drob de Craciun(2)

Ii spun drob de Craciun pentru ca la acesta folosesc carnaciori fata de cel de Paste care este cu oua . Il fac de fiecare data cu ocazia Craciunului , numai ca de data asta am facut mici modificari fata de cel din anii trecuti astfel incat mi-am zis sa il postez. Si acum va invit la o portie...................si va spun tuturor CRACIUN FERICIT!

Ingrediente

  • 500 g carne porc(impanata cu grasime)
  • 1 kg ficat de porc
  • 4 bucati carnati afumati
  • boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 5 oua
  • putin ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 paharel coniac
  • marar,patrunjel uscate
  • sare,piper

Mod de preparare

 Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa se formeze spuma , cu ajutorul unei spumiere aceasta se inlatura .Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Separat carnatii se taie bucati groase de circa 1-2 cm care  se rumenesc in ulei.Adaugam amestecul de mai sus si lasam la foc potrivit circa 10-15 min amestecand continuu.Luam de pe foc si  lasam sa se racoreasca  apoi  se adauga  mararul, patrunjelul , 4 oua,coniacul ,putina boia , sarea si piperul.Amestecam bine.Pentru copt eu am folosit de data aceasta un vas de yena rotund.Am uns forma cu putin ulei si am tapetat cu hartie pergament , apoi  am pus compozitia de mai sus.Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de pasta de tomate si am turnat peste compozitia din vasul yena.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si este bine facut.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.
Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Craciun(2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de Craciun (3)

Postat de medioto59

Drob de Craciun (3)

Ficatul se spala , se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc.Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei...

Citeste continuarea

Drob de Craciun

Postat de medioto59

Drob de Craciun

 Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa. Acest amestec se inabuse in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2010, 21:33
ai pregatit numai bunatati de Craciun
la 25.12.2010, 21:34
Doamna Maria,cu asa bunaciuni,pregateste-te de musafiri
la 25.12.2010, 21:40
valeiii daca dam buzna cu toatele la dumneata
la 25.12.2010, 22:05
Pup Rocsi...................... ............
la 25.12.2010, 22:08
Doamna Dia , cu drag v-asi primi numai ca locurile sunt ocupate pana anul viitor ......te pup cu mult drag Diuta scumpa..............

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking