Drob de miel

Postat de andaoana in Oaie
11 Mai 2017 | 2269 vizualizari
Drob de miel

Cand eram mica, fugeam de acest preparat, dar acum nu exista masa de Pasti fara acest preparat. Este vedeta pe masa noastra alaturi de un sos de hrean , o salata de cruditati si oua rosii .  Pentru prepararea acestei retete trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel . Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute in apa rece cu otet pentru a scoate din ei mirosul . De obicei folosesc organele de la un singur miel , au in jur de 1 kg si imi iese o tava de chec de 25 cm , asta fara sa pun in el ou fiert . Ouale fierte puse in mijlocului drobului ii dau un aspect mai elegant dar este si mult mai consistent . Si daca tot au trecut Sarbatorile Pascale am zis sa vin si eu cu reteta :))

Ingrediente


  • organe de miel (1-1.5 kg)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 frunze leustean
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita amestec ras el hanout
  • 1 morcov

Mod de preparare

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul.
De obicei, folosesc organele de la un singur miel, au in jur de 1 kg si imi iese o tava de chec de 25 cm.
Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.
Le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute.
Le lasam sa se raceasca si eu le-am dat prin masina de carne cu ciur mare. Se pot taia cu cutitul foarte marunt daca doriti.
Am macinat ceapa verde, usturoiul, leusteanul si morcovul curatat de coaja.
Intr-un castron mare, am amestecat organele tocate, legumele macinate si am adaugat sare, piper, ras al hanout si ouale batute in prealabil cu o furculita.
Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare.
Pregatim o tava de chec de 25 cm lungime pe care o ungem foarte bine cu unt sau ulei. Asezam si aranjam frumos compozitia in tava.
Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.
Se serveste rece alaturi de sos de hrean, salata sau mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de miel in aluat

Postat de katty

Drob de miel in aluat

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si...

Citeste continuarea

Drob din organe de miel cu piept de pui

Postat de katty

Drob din organe de miel cu piept de pui

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2017, 14:35
Foarte gustos!
la 11.05.2017, 15:27
tare mult ne place si noua
la 11.05.2017, 16:34
la 11.05.2017, 18:43
la 11.05.2017, 19:49

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking