Ingrediente
- matele si organele de la un ied( inima, plamanii, splina, ficatul, rinichii)
- carne de ied ( deobicei surplusul de la coaste si diafragma )
- 3 cepe mari
- 1 capatana mare de usturoi
- 1 morcov
- patrunjel
- marar
- cimbru
- sare / delikat
- piper
- 10 oua
- 1 prapure
Mod de preparare
Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit. Cand sunt suficient de reci ca sa nu friga, tocam totul marunt ( sau bagam la robot, cum am facut eu azi ).
Ceapa si usturoiul si morcovul se toaca marunt si se amesteca in carnea de ied. Se adauga marar, patrunjel ( eu imi fac provizii de vara si pastrez in congelator ), cimbru, sare, delikat. Spargem 10 oua pe care le mixam, apoi le turnam in compozitia de drob si amestecam totul bine.
Prapurele se spala in cateva ape si se aseaza pe fundul tavii cu marginile in afara. Turnam compozitia, iar cu prapurele ramas in afara acoperim totul.
Dam la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos.
Se portioneaza rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne de ied" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (61)
|