Drob Pascal

Postat de ancutsa in Ficat
17 Apr 2017 | 2608 vizualizari
Drob Pascal

Delicii de Paste

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mica cu orez
  • 1 litru apa
  • legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru drob:
  • 700 g ficat de porc
  • 1 castron de pilaf
  • cateva frunze de ceapa verde
  • marar si patrunjel
  • 2 oua (crude) pentru a lega compozitia
  • 3 linguri de ulei
  • 30 g unt
  • Condimente:
  • sare si piper
  • Pentru decor:
  • cateva rosii cherry
  • un morcov fiert feliat 
  • 100 g cascaval ras

Mod de preparare

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute. 

Intre timp, se fierbe ficatul in apa cu putina sare. Se lasa la racit. 

Intr-un vas mare, se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi, uleiul. Se bat bine ouale cu putina sare si piper si se toarna si ele peste compozitie, amestecand bine. 

Se asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 de minute. Se poate servi cald, dar si rece, dupa cum va place.

 Pofta Buna si Paste Fericit!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/drob-pascal.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob Pascal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu ficatei in sos de rosii

Postat de rocsi_1612

Paste cu ficatei in sos de rosii

Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs. Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii, ii rumenim pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper....

Citeste continuarea

Legume trase la tigaie, cu ficatei de pui

Postat de katty

Legume trase la tigaie, cu ficatei de pui

Curatam ficatul de pui, il taiem in jumatati, il spalam bine si il scurgem bine. Intr-o tigaie punem 15 gr unt si cand incepe sa se topeasca punem ficatul de pui. Acoperim cu un capac. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2017, 22:18
bun
la 17.04.2017, 22:25
la 17.04.2017, 22:41
Din acest drob as gusta si eu
la 17.04.2017, 23:27
Ce bine arata!
la 18.04.2017, 09:00

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking