Dulce de leche

Postat de diaconta in Dulciuri
11 Mar 2012 | 6682 vizualizari
Dulce de leche

O reţetă foarte cunoscută,sunt convinsa ca cei mai mulţi o cunoasteţi deja.Oricum i-am zice „doce de leite” în spaniola,”confiture de lait” în franceza,ori dulceaţa de lapte ,este o crema caramel,obţinuta din zahar caramelizat lent în lapte sau din laptele condensat îndulcit. Chiar daca este un desert tradiţional din America de Sud, „caramelul hispanitatii” a cunoscut gloria în tarile de limba spaniola.Asa se face ca-l vom gasi în diferite forme de consistenţa,folosit la sosuri,înghetata,glazuri,bomboane si diferite deserturi. In utilizarea lui va trebui sa ţinem seama de faptul ca este deosebit de dulce.Eu spre exemplu îl folosesc cu foarte multa zgârcenie,pentru ca nu-mi plac deserturile foarte dulci. Eu am preparat dulce de leche din lapte condensat îndulcit DeLatte.

Ingrediente

 

  •    0 cutie lapte condensat îndulcit DeLatte(397 ml)
  •    un vas cu apa
  •    multa rabdare,adica  minim 2 ore cat va sta în cuptor

Mod de preparare

Cutia de lapte condensat se pune intr-un vas cu apa,astfel incat sa fie acoperita complet cu apa.Punem vasul in cuptorul incalzit si lasam sa fiarba la foc mic.Eu am lasat 1 ora si 45 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Pentru a evita riscul de explozie,va trebui sa mai completam vasul cu apa fierbinte daca aceasta scade.Conserva va trebui sa fie tot timpul acoperita cu apa.

Dupa ce timpul de fierbere a expirat,lasam conserva sa se raceasca in vasul in care am fiert-o.

Putem sa fierbem mai multe conserve in acelasi timp daca dorim.Daca nu folosim imediat caramelul,putem sa pastram conserva la frigider.

Cand deschidem cutia,amestecam crema de lapte cu un tel,iar daca o dorim mai fluida,putem s-o incalzim putin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Postat de panacris

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Postat de merisor67

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2012, 18:16
Surprinzator acum 15 minute am vizionat un filmulet despre ce inseamna dulce de leche http://www.wikihow.com/Make-Dulce-De-Leche#Video , telepatia functioneaza.
la 11.03.2012, 18:17
Ce am vazut in plus ca bucatarul a gaurit cutia in partea de sus ca sa nu explodeze cutia, si in acelasi timp se vede si cand e gata preparatul.
la 11.03.2012, 18:30
Cristina,chiar nu e nevoie sa gauresti cutia,Daca e acoperita tot timpul de apa,nu are ce sa se intample
la 11.03.2012, 18:36
la 11.03.2012, 18:43
ispititor!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking