Dulce de leche
Postat de diaconta in Dulciuri
11 Mar 2012 | 6682 vizualizari
O reţetă foarte cunoscută,sunt convinsa ca cei mai mulţi o cunoasteţi deja.Oricum i-am zice „doce de leite” în spaniola,”confiture de lait” în franceza,ori dulceaţa de lapte ,este o crema caramel,obţinuta din zahar caramelizat lent în lapte sau din laptele condensat îndulcit.
Chiar daca este un desert tradiţional din America de Sud, „caramelul hispanitatii” a cunoscut gloria în tarile de limba spaniola.Asa se face ca-l vom gasi în diferite forme de consistenţa,folosit la sosuri,înghetata,glazuri,bomboane si diferite deserturi.
In utilizarea lui va trebui sa ţinem seama de faptul ca este deosebit de dulce.Eu spre exemplu îl folosesc cu foarte multa zgârcenie,pentru ca nu-mi plac deserturile foarte dulci.
Eu am preparat dulce de leche din lapte condensat îndulcit DeLatte.