Dulceata aromata din coji de lubenita

Postat de lia in Dulceata / Gem
23 Sep 2011 | 5901 vizualizari
Dulceata aromata din coji de lubenita

Am facut pentru prima data aceasta dulceata, anul trecut si ne-a placut atat de mult incat de-abea am asteptat sa vina dinnou sezonul lubenitei. Pana acum am preparat trei portii si de fiecare data am experimentat noi arome ; cu vanilie, cu scortisoara si cu portocale yumi,yumi una mai buna ca cealalta…incercati si voi.

Ingrediente

  • 1,5 kg coji de lubenita(maruntite)
  • 300ml otet
  • 2L apa
  • 1 lamaie
  • 1kg zahar
  • 500ml apa
  • Vanilie/la alegere
  • 1 baton scortisoara/ la alegere
  • 1 lingurita esenta portocala/ la alegere

Mod de preparare

Curatam coaja de lubenita de partea verde, o taiem felii subtiri si o maruntim (vezi poze). Eu le-am strans intr-o caserola si le-am pastrat la frigider pana am ajuns la 1,5kg, pt o portie.

Punem intr-o oala apa cu otetul, adaugam cojile maruntite si lasam la fiert 60’, apoi le trecem pe sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.  Dupa ce sant bine scurse (le mai apasam noi putin pentru a-si elimina excesul de apa), le cantarim si functie de greutatea lor pregatim siropul (ex. la 500g coji fierte, pregatim siropul din 500g zahar si 250g apa).

Punem apa si zaharul la fiert, lasam putin sa se lege, adaugam zeama de lamaie, esenta (vanilie ori portocala sau un baton de scortisoara) si cojile de lubenita. Lasam sa fiarba pana este suficient de legata dulceata. Eu am fiert-o aprox. 80’. Intre timp sterilizam 4 borcanele de 375g .

Dulceata fierbinte o punem in borcane , dupa care le asezam in paturi pana a doua zi cand le stergem, etichetam si desigur le depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din coji de lubenita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta dulceata de zmeura galbena

Postat de Constelatialeu

Reteta dulceata de zmeura galbena

Iata cum se prepara Reteta dulceata de zmeura galbena Dupa ce ai rabdare sa creasca, o bibilesti sa-i fie confortabil in gradina ta, astepti cuminte sa se coaca, o culegi si te apuci sa faci...

Citeste continuarea

Dulceata din petale de bujori

Postat de panacris

Dulceata din petale de bujori

Bujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră. Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2011, 12:48
Trebuie sa fie foarte buna
la 23.09.2011, 14:18
la 23.09.2011, 14:19
foarte buna
la 23.09.2011, 14:35
O adoooor...nebunia asta am pregatit-o si eu...dar prea repede s-a terminat si voi face alta
la 23.09.2011, 14:44
am facut si eu anul trecut. Ne-a placut tare mult

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking