Dulceata din coji de portocale

Postat de Toamna07 in Dulceata / Gem
9 Mai 2012 | 4542 vizualizari
Dulceata din coji de portocale

Este cea mai buna reteta de dulceata din coji de portocale ; in trecut experimentand inca vre-o doua retete dar nu cu acelasi succes ca acum . Este o dulceata pentru gusturi fine, :) pregatita dupa reteta L.Adamache .

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 borcane de 300 gr.
  • 1,5 litri suc de portocale
  • 1,5 kg de zahar
  • 2 mere
  • 2 vanilii bourbon sau 1 baton de vanilie
  • sucul de la 2 lamai

Mod de preparare

Am spalat foarte bine portocalele in apa calduta dupa care le-am sters , le-am taiat in jumatati  si  am inceput sa le storc la robot. Cojile au fost taiate in felii ,cu un cutit am indepartat toata partea alba care este amara , apoi am inceput sa le tai in forma de bete de chibrituri .Am amestecat sucul de portocale cu zaharul si am pus cratita  pe foc mic.Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet ,am pus merele taiate in 2 pentru ca portocalele sunt sarace in pectina si am adaugat vanilia.

Intr-o alta cratita am pus cojile de portocale ,le-am acoperit cu apa rece si le-am pus pe foc.Din momentul in care incepe sa fiarba apa calculam 3 minute ; le scoatem si aruncam apa .Cojile le trecem printr-un jet de apa calda si apoi repetam faza  pentru inca 4 minute. Le uscam cu un sevetel de bucatarie si le adaugam in dulceata.

Am marit un pic flacara la aragaz ,am adaugat sucul de la lamai si am lasat-o sa fiarba 1.30 minute . Se indeparteaza spuma formata la suprafata si se amesteca din cand in cand.

Facem proba, daca este gata dulceata ,punand o farfurie la frigider si picurand pe ea stropi de dulceata.Daca picaturile nu-si pierd forma ,dulceata este gata. Scoatem bucatile de mere si le servim ca atare sau cu budinca din orez .Sunt foarte parfumate.:)

Am turnat dulceata, fierbinte, in borcane curate ,am strans ermetic si le-am lasat cu gura in jos,invelite cu o patura ,pana a doua zi.

Este ceva deosebit,fin ,rafinat... Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din coji de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Orangina

Postat de RuxyRux

Prajitura Orangina

Preparam blatul: Amestecam la mixer in ordinea urmatoare ingredientele:ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, iaurtul, untul topit, laptele praf, faina si praful de copt, iar la sfarsit...

Citeste continuarea

Budinca de gris cu branza de vaci

Postat de miremirc

Budinca de gris cu branza de vaci

Punem laptele la fiert cu sarea, apoi adaugam grisul presarat in forma de ploaie, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase, timp de 5 minute. Lasam grisul sa se raceasca , apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2012, 15:41
buna buna
Cat inseamna 1.30 minute??
la 09.05.2012, 16:26
Vladimir cred ca e vorba de 1 ora si 30 de minute.
la 09.05.2012, 17:31
la 09.05.2012, 19:32
Da , o ora si 30 minute !
la 09.05.2012, 22:05
o am si eu pe lista!!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking