Ingrediente
- Aluat tarta:
- 175 gr faina,
- 50 gr unt,
- 50 gr margarina
- 2 lingurite zahar,
- 1 ou,
- 3-4 linguri apa rece.
- Umplutura:
- 1/2 borcan dulceata de portocale amare
- 4 ciocolate amaruie Primola,
- 800 ml frisca lichida.
- Ornare: eu am folosit pasta de martipan, dar e optionala si la alegere ornarea
Mod de preparare
Blatul:
Faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul. La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coca intr.o folie trasparenta si se da la rece pt o ora.
Crema ganache se prepara astfel: rupem bucati ciocolata in frisca lichida si o punem pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata. dupa ce s.a racit o bagam la frigider o noapte intreaga. a doua zi o mixam pana devine o crema consistenta. e delicioasa si usor de facut.
Dupa o ora scoatem aluatul de la rece si il intindem cu facaletul apoi punem aluatul in forma de tarta , facem cateva gauri cu o furculita ca sa nu se umfle prea tare, punem in tava de tarta, deasupra aluatul asezat frumos o hartie de copt si punem boabe de fasole sau orez ca sa ramana acea forma de tarta cand e gata coapta.
Se coace in cuptorul preincalzit. Cand e gata coapta se lasa la racit si apoi se trece la asamblare: se pune un strat subtire de dulceata de portocale apoi se intinde crema ganache . se orneaza dupa preferinta.
Aceasta tarta am mancat.o ff des in Franta , e delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|