Tarta si mini tarte cu ciocolata si dulceata.

Postat de Adele in Prajituri
21 Sep 2014 | 3021 vizualizari
Tarta si mini tarte cu ciocolata si dulceata.

Am pregatit aluatul dupa minunata reteta a Timei : http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-baza-pentru-tarte-dulci-58823.html :X

Ingrediente

  • Aluat:
  • 120 gr unt.
  • 250 gr faina.
  • 2 linguri zahar.
  • 1 ou.
  • 1 varf de sare.
  • 1 varf bicarbonat.
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Crema de ciocolata 300 gr.
  • Dulceata de cirese 150 gr.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zahar si sare,dupa care se adauga oul batut cu vanilia si bicarbonatul stans in zeama de lamaie,dupa care se adauga trepatat faina (cam jumatate ) si se amesteca,se ia compozitia si se pune  pe masa de lucru ,se adauga cealalta faina si se framanat aluatul.Se da la rece macar 30 de minute.

Pentru mini tarte:  se ia jumatate din alaut si se intinde o foaie destul de subtire ,cu un pahar se fac cercuri si se aseaza in forme dupa care cu mana se fixeaza bine ,cu furculita se fac gauri .Se dau la cuptor la 180° pentru 20 minute.

Cand sunt gata si se racesc bine le umplem cu crema de ciocolata.

Pentru tarta:  Se ia aluatul ramas se intinde o foaie dupa forma tavii si se aseaza direct in tava,se pune dulceata de cirese,se pun fasii subtiri deasupra si se da la cuptor pentru 15 minute la 180°.

Se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta si mini tarte cu ciocolata si dulceata." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Paradise Fanny

Postat de anuta

Prajitura Paradise Fanny

Se maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu gem de prune

Postat de Ina

Fursecuri fragede cu gem de prune

Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 19:41
bune
la 21.09.2014, 19:41
data viitoare sa faci sa se ajunga...
la 21.09.2014, 19:45
Bya
la 21.09.2014, 19:46
Cleme daca o sa fie mai racoare la mine au fost peste 35 de grade ...
la 21.09.2014, 19:49
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking