Prajitura festiva cu crema de vin

Postat de katty in Torturi
21 Oct 2014 | 6391 vizualizari
Prajitura festiva cu crema de vin

O prajitura delicioasa .

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua ,
  • 4 linguri zahar ,
  • 1 lingura cacao ,
  • 3 linguri faina
  • crema :
  • 3 oua ,
  • 150 gr zahar ,
  • 250 ml vin demidulce ,
  • 1 plic gelatina,
  • 150 ml smantana de frisca
  • decor:
  • cacao neagra
  • dulceata de portocale(3 portocale mari , 350 gr zahar , 1 lamaie , 150 ml apa ,1 lingura gelfix )

Mod de preparare

Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale .
Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata .
Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam cu atentie partea alba  . Asezam  portocalele impreuna cu zeama lasata si zaharul   peste noapte la frigider .
A doua zi  scurgem apa de pe coji . Tocam cojile fin si le punem la fiert impreuna cu portocalele  , zeama de la lamaie si apa . 
Fierbem aproximativ 30 -40 de minute , pana cojile se inmoaie si scade din zeama . Dam jos cratita si punem  gelfixul . Amestecam bine si mai fierbem 3 minute . Dam jos  si punem dulceata  in borcane . Le acoperim si le lasam sa se raceasca .
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . 
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani  groase . Punem galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacaua . Amestecam cu o lingura de lemn  . Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pana este gata . Cand este gata scoatem forma si o lasam sa se raceasca . 
Taiem blatul racit in 2 parti inegale .
Pentru crema punem ouale cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu  si batem bine pana compozitia incepe sa se aereze si sa creasca . Punem vinul caldut si  asezam  craticioara pe foc mic . Batem in continuare pana compozitia se ingroase (avem grija sa nu fiarba )
Intre timp hidratam gelatina in 70 ml apa rece . 
Dam  craticioara jos si o punem cu fundul in apa rece . Punem cateva linguri de crema peste gelatina , amestecam energic , apoi turnam inapoi peste  crema . Amestecam pana crema se raceste , fara a se intari .
Batem smantana si o adaugam la crema . Omogenizam bine compozitia .
Pe o farfurie punem partea mai groasa a blatului , asezam 1/3 din crema , partea mai subtire  de blat si restul de crema .  Nivelam bine si dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore . 
Inainte de servire o pudram cu cacao neagra  si o portionam .
Servim prajitura cu dulceata de portocale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva cu crema de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

Pregătim crema de fructe. Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Postat de Patricia_Iordache_79

Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Tiramisu reţetă originală Cum preparam crema de ciocolata: Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2014, 22:54
Bun venit!
la 21.10.2014, 23:02
la 22.10.2014, 00:00
la 22.10.2014, 05:55
la 22.10.2014, 06:15

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking