Tort cu mousse de piersici

Postat de Toamna07 in Torturi
3 Mai 2012 | 3316 vizualizari
Tort cu mousse de piersici

Acest tort l-am pregatit pentru prima data la sarbatorile de iarna si este unul dintre cele mai gustoase torturi pe care le-am facut .

Ingrediente

  • Ingrediente pentru un blat cu cacao, diametrul de 26 cm:
  • 7 oua
  • 180 gr faina
  • 210 gr. zahar
  • 30 gr. cacao
  • Ingrediente pentru crema de piersici ( mousse):
  • 300 gr. piersici din compot
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca + 1/2 plic intaritor frisca + 1 lingura zahar farin vanilat
  • 250 ml. suc piersici (compot)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 150 ml. suc de piersici( compot)
  • 200 ml. apa
  • Decor:
  • 500 ml.frisca batuta
  • 50 gr. ciocolata topita

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul, timp de 20-25 min. pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul; adaugam ingredientele uscate ( faina cernuta si amestecata cu cacao ) si amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata, pe fund ,cu hartie de copt si peretii cu unt si faina. Coacem blatul la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Mod de preparare crema:

Se dizolva amidonul in 80 ml. suc, iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid. Il aducem din nou pe foc pentru cateva minute, amestecand intr-una. Rezulta o crema. In crema calda adaugam piersicile scurse bine,  taiate marunt si amestecam. Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare. Amestecam si iese un mousse delicios.

Mod de preparare sirop:

Punem pe foc sucul si apa, dam un clocot si lasam sa se raceasca.

Se taie blatul in trei foi.  Asezam prima foaie intr-o forma rotunda tapetata cu folie de plastic, insiropam, adaugam jumatate din crema, punem a doua foaie de blat, insiropam si adaugam a doua parte de crema, acoperim cu a treia foaie si o insiropam si pe aceasta. Dam la rece pentru doua ore, il scoatem si il ornam cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.

Multumesc pentru reteta Laurei Adamache .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse de piersici

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de piersici

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2012, 11:11
cu siguranta-i delicios
la 03.05.2012, 11:11
prima servita
la 03.05.2012, 11:12
mia luato dia inainte
la 03.05.2012, 11:16
delicios
la 03.05.2012, 11:18
Delicios.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking