Tort cu mousse de piersici

Postat de DanMonica in Torturi
30 Sep 2012 | 4970 vizualizari
Tort cu mousse de piersici

Ingrediente

Blat 

  • 4 oua 
  • 4 linguri de faina 
  • 4 linguri de zahar 
  • 1 plic praf de copt 
  • 2-3 linguri de nuca macinata

Mousse de piersici 

  • 1 compot de piersici (850 gr.) 
  • 2 oua 
  • 200 ml. frisca 
  • 150 ml sirop de piersici (din compot)
  • 20 gr. gelatina (am folosit 2 pachete foi Dr. Oetker) 
  • 2 linguri de zahar 
  • 4 linguri de lapte 
  • 4-5 linguri de nutella/finetti 
  • 2 banane

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul astfel: 

frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma, 

apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.

Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si faina 

si il dam la cuptor pana se coace - 15-20 minute (facem proba scobitorii).

Eu am preferat sa coc 2 blaturi diferite, 

dar se poate sa pregatim si un singur blat pe care sa il taiem in doua.

Crema o pregatim astfel:

Din piersici si cei 150 ml. de sirop se face un pireu foarte fin.

Pe baie de aburi amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte 

pana devin ca o smatana, pe care o lasam apoi la racit.

Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci

 si cu gelatina dizolvata in sirop de piersici.

La sfarsit adaugam frisca batuta si amestecam bine compozitia cu lingura, de jos in sus.

In forma de tort asezam unul dintre blaturi. Peste el intindem nutella/finetti topita un pic in cuptorul cu microunde si punem 2 banate taiete feliute.

Asezam si cel de al doilea blat, apasam un pic ca sa se aseze crema si bananele, si adaugam compozitia de piersici. 

Dam tava la rece pentru cateva ore.

Dupa ce scoatem tava din frigider, 

inlaturam cu grija marginile formei si ornam tortul.

Eu am decorat tortul cu glazura facuta din 

- 6 linguri de zahar

- 6 linguri de ulei

- 6 linguri de apa

- 2 linguri de cacao

 Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,

amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. 

Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse de piersici

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de piersici

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2012, 20:17
bun bun
la 30.09.2012, 20:18
Delicios
la 30.09.2012, 20:27
bun tortul
la 30.09.2012, 21:11
ce bunatate
la 01.10.2012, 12:12

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking