Prajitura ''Bruneta Blonda ''

Postat de Constelatialeu in Prajituri
5 Apr 2013 | 12304 vizualizari
Prajitura ''Bruneta Blonda ''

Niste fete cucuiete de pe netlog m-au provocat si cum mie atat imi trebuie,am zis ca le arat eu lor sau mie,inca nu m-am decis.Asa ca m-am apucat sa fac ceva dulce.

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic amoniac
  • 2 linguri pline cu cacao

Crema

  • 3 oua
  • 350 ml frisca hulala
  • 120 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 50 ml lapte
  • 1 borcanel de 400 g cu dulceata de caise
  • 1 plic finesse burbon-vanille Dr.Oetker

Glazura

  • 150 ml frisca hulala
  • 30 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao

Mod de preparare

Blat :

Margarina se freaca bine cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu cacaoa si amoniacul.Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecant usor,ca sa fie cat mai aerata.Se imparte in doua si se coc doua foi.Intr-o tava de 20/30 tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitie,dam tava la cuptorul preancalzit,cand trece testul scobitorii este gata.La fel procedam si cu jumatatea cealalta de compozitie.lasam foile sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile cu zaharul,vanilia si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Separat hidratam gelatina cu apa rece (60 ml apa).Batem albusurile spuma tare,apoi frisca,amestecam frisca cu albusurile si cu borcanul de dulceata.Galbenusurile le lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam gelatina,omogenizam si turnam totul peste amestecul de frisca,albusuri si dulceata.

Glazura:

150 ml frisca cu cacaoa,zaharul si ciocolata pe baie de abur,pana devine omogena compozitia,nu trebuie sa fiarba.

Asamblare:

Tava in care am copt blaturile o imbracam cu folie alimentara,punem primul blat,apoi crema,al doilea blat si deasupra glazura si dam la frigider pentru 4-5 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Bruneta Blonda ''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Coronita cu ciocolata si nuca

Postat de daniastefania

Coronita cu ciocolata si nuca

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 18:12
mmm ce buna e
la 05.04.2013, 18:13
Si bruneta si blonda, doua-ntr-una!
la 05.04.2013, 18:20
delicioasa
la 05.04.2013, 18:21
vreau si eu..!!!!!ce bine arata!!!!
la 05.04.2013, 18:27
Merisor,a trebuit sa impac fetele alea care m-au intaratat,una-i bruneta alta-i blonda,si le-am cuplat....

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking