Ingrediente
- 800 g de pere (curatate)
- 1 mana buna de stafide
- 2 cepe salota sau o ceapa mare rosie
- 2 catei de usturoi
- 150 ml de otet balsamic
- 150 ml de ulei
- 4 linguri zahar
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingura de miere
- 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
- 3 anason stelat (badian)
- 1 lingurita de boia de ardei (sau dupa gust)
- sare, piper
Mod de preparare
Spalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul.
Adaugati zaharul si perele taiate.
Gatiti timp de 5 minute amestecand un pic.
Puneti toate condimentele, uleiul si otetul.
Reduceti focul si gatiti timp de 45 -60 minute (depinde de apa lasata de pere) amestecand din cand in cand.
Umpleti imediat borcanele cu dulceata fierbinte.
Inchideti si rasturnati-le.
Lasati-le asa o noapte.
A 2a zi le puteti pune in camara si conserva cateva luni.
Ideal de servit cu 'foie gras' , iata un exemplu cu pateu din ficat si cu paine de secara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata (chutney) cu pere si condimente" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|