Dulceata (chutney) cu pere si condimente

Postat de ctlina in Pt. carne
12 Dec 2018 | 6374 vizualizari
Dulceata (chutney) cu pere si condimente

O garnitura delicioasa alături de brânzeturi și un platou de 'charcuterie' . Chutney este un sos de origine indiana, dulce-acrisor sau chiar picant, care se serveste alaturi de felurile principale pe baza de carne, branzeturi sau orez. Variantele sunt nenumarate si pot fi mai dulci sau mai picante, cu texturi si arome variate. Va prezint o varianta cu pere facuta pentru Craciun pentru a acompania celebrul 'foie gras'. https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/dulceata-chutney-cu-pere-si-condimente.html

Ingrediente

  • 800 g de pere (curatate)
  • 1 mana buna de stafide
  • 2 cepe salota sau o ceapa mare rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml de otet balsamic
  • 150 ml de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
  • 3 anason stelat (badian)
  • 1 lingurita de boia de ardei (sau dupa gust)
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul.

Adaugati zaharul si perele taiate.

Gatiti timp de 5 minute amestecand un pic.

Puneti toate condimentele, uleiul si otetul.

Reduceti focul si gatiti timp de  45 -60 minute (depinde de apa lasata de pere) amestecand din cand in cand.

Umpleti imediat borcanele cu dulceata fierbinte.

Inchideti si rasturnati-le.

Lasati-le asa o noapte.

A 2a zi le puteti pune in camara si conserva cateva luni.

Ideal de servit cu 'foie gras' , iata un exemplu cu pateu din ficat si cu paine de secara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata (chutney) cu pere si condimente" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco

Postat de AdrianUdrea

Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco

Se curata usturoiul, se spala grauntii si se piseaza in mojar, impreuna cu sarea. Apoi se trece pasta de usturoi rezultata, in alt vas si se freaca bine cu o lingura de lemn sau se mixeaza...

Citeste continuarea

Sos de mustar

Postat de gurita_ta2005

Sos de mustar

Ceapa se da pe razatoarea mare si se pune cu ulei de masline la calit. Se pune vinul alb si se lasa pana scade zeama. Se adauga mustarul si smantana si condimentele dupa gust. Se serveste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2018, 20:55
Ce deliciu!
la 12.12.2018, 20:55
Am facut si eu o singura data, dar l-am nimerit prea picant ) Bravo!!!
la 12.12.2018, 21:06
la 12.12.2018, 21:27
la 12.12.2018, 21:48

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking