Dulceata cu cirese de padure

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
14 Iun 2016 | 4423 vizualizari
Dulceata cu cirese de padure

Sunt niste cirese rosu-galbui, putin amarui, delicioase. Pentru un plus de amar am adaugat frunze de pelin.Un deliciu langa un pahar cu apa rece intr-o zi de vara.....

Ingrediente

  • 5,600 kg cirese cu samburi si codite( 4,200 kg )
  • 4 kg zahar
  • pelin pentru un gust mai pregnant de amar
  • sare de lamaie, un varf de cutit cu sare de lamaie pentru fiecare kg

Mod de preparare

Mai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt numai câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii.Deci o rezolvam si cu sanatatea punand la uscat coditele de cirese. Apoi ne apucam sa scoatem samburii. Din toata cantitatea de cirese am obtinut 4.200 Kg pe care le-am impartit in mod egal in 4 vase, am adaugat in fiecare vas 1 kg de zahar , am acoperit cu un servat si am lasat pana a doua zi, sa-si lase sirop si sa se topeasca zaharul. A doua zi am pus vasele pe foc, mai intai la foc mare sa dea repede in clocot, apoi am redus focul la mic si am inceput sa adun spuma formata. Cand a inceput sa fiarba bine si sa nu mai am spuma aproape deloc, am adaugat cateva frunze de pelin pentru un plus de amar, ele, ciresele fiind un pic amare.Lasam sa fiarba cu pelinul cca 5-6 min, apoi scoatem pelinul si  adaugam sarea de lamaie,incercam siropul sa vedem cat este de legat, daca de pe lingura picaturile incep sa curga rar inseamna ca este suficient de legata.Se poate lega si mai mult siropul in functie de preferinte.Am obtinut 10 borcanele de 400 g din toata compozitia. Daca v-a ramas sirop il puneti in sticla si-l serviti cu apa minerala.Mi-a ramas sirop cca 1 l. Borcanele trebuiesc spalate si uscate bine.Dupa ce am pus dulceata in borcane, strangem bine capacul si acoperim cu un servet, lasam sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu cirese de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort G

Postat de Constelatialeu

Tort G

Blat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Tort "Black forest"

Postat de mihaelaradu

Tort "Black forest"

Blatul:    Pudra de cacao se dizolva cu apa fierbinte si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca cu restul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2016, 15:36
Sa sti ca dulceata de cirese amare nu am mancat niciodata, desi am auzit ca este buna. Ramai datoare cu un borcanel P.S: am niste parmezan in frigider pe care nu ajung sa-l termin prea curand.
Apropo: Arata foarte bine dulceata!
la 14.06.2016, 15:38
Andruta, daca stiam iti aduceam un borcanel de dulceata cu cirese amare, te am in vedere la urmatoarea intalnire...
la 14.06.2016, 15:39
Iti voi aminti eu
la 14.06.2016, 15:41
Eu nu uit cand zic ceva....
la 14.06.2016, 15:45

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking