Ingrediente
- 900 g ardei iute rosu ( curatat de seminte si taiat)
- 500 g ardei capia -taiat cubulete
- 1 l otet de 9 grade
- 1 kg zahar
Mod de preparare
Mai intai ne inarmam cu multa rabdare si cu niste manusi, de preferat de culoare rosie, apoi punem niste muzica cu Nicu Alifantis si putem sa ne apucam sa ''operam'' ardeii iuti. Le-am scos semintele, apoi i-am taiat bucatele mai mici. Am ales ardei capia mai carnos, l-am taiat in cubulete marunte. Dupa ce terminam operatiunea de taiat punem intr-o cratita otetul si zaharul si lasam s afiarba cca 30 min, apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba cca 1 ora la foc mic. Apoi asezam dulceata in borcane, capacim, le invelim intr-o patura si le lasam sa se raceasca. E delicioasa in diverse sosuri de friptura sau in tocanite, ciorbe si cate si mai cate mancaruri daca sunteti amatori de picanterii iuti....
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute si ardei capia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|