Dulceata de caise

Postat de adasev12 in Dulceata / Gem
10 Iul 2011 | 3257 vizualizari
Dulceata de caise

fiindca aveam niste caise foarte coapte....trebuiau folosite urgent...deci au iesit dulceata....

Ingrediente

  • 1 1/2 kg caise
  • 750 g zahar
  • o lamaie
  • coaja de lamaie si portocala rasa

Mod de preparare

Caisele le-am spalat si scos samburii pe care i-am spart si i-am adaugat apoi decojiti la fructe ( am vazut tipsul asta nu mai stiu la care bucataras...dar mi-a placut...), le-am presarat cu zahar si le-am lasat cateva ore, timp in care aproape s-a topit tot zaharul

Le-am pus apoi la foc potrivit si din cand in cand am amestecat sa nu se prinda de fund...desi am lasat caisele jumatati...erau asa de coapte ca la final s-au facut  pasta...

Cand dulceata a inceput sa se lege, am adaugat coaja rasa de lamaie si portocala si sucul de lamaie.

Am mai lasat un clocot si am oprit focul.

Am pus-o fierbinte in borcane la fel, fierbinti si am lasat sa se raceasca intr-un servet .

A iesit super buna...deja un borcan s-a dus pe jumatate...de ieri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Postat de mihaelar63

Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale....

Citeste continuarea

Desert prajitura dungata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura dungata

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2011, 20:47
buna buna
la 10.07.2011, 20:54
la 10.07.2011, 21:02
iese buna dulceata si daca nu decojesti caisele..bravo
la 10.07.2011, 21:05
Sa incerci sa pui in dulceata si samburi dulci de caise
la 10.07.2011, 21:29
cea mai buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking