Dulceata de capsuni reteta

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
29 Mai 2009 | 12718 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta S-au copt capsunile. Sa trecem la treaba!

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1 kg. zahar
  • 1,500 kg. capsuni sau o farfurie adanca plina cu varf
  • o lamaie
  • 3 pahare cu apa

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Intr-o cratita de 4l. se pune zaharul si apa.Se fierbe la foc iute pana se leaga.Acesta este siropul pentru dulceata. Se incearca daca este bine legat punandu-se putin sirop pe marginea unei farfurii. Daca pe marginea farfuriei ramane ca o bobita ,atunci siropul este legat.

Peste sirop se pun capsunile. Se fierbe in continuare la foc moderat. Dulceata este gata cand luand sirop din cratita si punandu-l pe farfurie ramane o bobita. Acum se adauga si zeama de la o lamaie, lasandu-se pe foc inca 3-4 minute.

Se lasa  sa se raceasca si se pune in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului

Cum se prepara Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului Blat: Am folosit o tava cu pereti detasabili, 35/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de...

Citeste continuarea

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2009, 22:59
din o farfurie cu varf de visine si 1kg. de zahar ies 3 borcane de 330 g.
la 31.05.2010, 11:24
tot rece? nu ai sterilizat borcanele? cum tine dulceata ?

eu nu pun deloc apa , le las de seara cu zahar pe ele, oricum isi lasa destula zeama daca sunt coapte!
la 31.05.2010, 11:35
Foarte buna dulceata!
la 01.06.2010, 01:45
super 5 furcu
la 01.06.2010, 08:51

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking