Dulceata de castraveti cu menta si lamaie

Postat de panacris in Conserve
10 Aug 2019 | 6814 vizualizari
Dulceata de castraveti cu menta si lamaie

Că suntem în plin sezon și piețele sunt invadate de castraveți vă propun o dulceață neobișnuită, pe care merită să o încercați și savurați, alături de brânzeturi!   P.S. Se pot folosi castraveți de orice dimensiuni chiar și castraveți bătrâni, adăugând coajă sau bucățele de lămâie, portocală, grapefruit sau coacăze roșii, după gustul fiecăruia.

Ingrediente

  • Castraveți proaspeți 1000 g,
  • Mentă 3-4 fire,
  • Zahăr tos 600 g,
  • Lămâi 2 bucăți,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Apă cca. 600 ml

Mod de preparare

Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe.

Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor.

Se amestecă ușor toate ingredientele până ce se înglobează și se lasă peste noapte sau cel puțin 3 ore la odihnă.

A doua zi se adaugă apa, apoi se pune cratița pe foc, la foc tare până ce începe să fiarbă, amestecându-se continuu, apoi se lasă la fiert la foc la până ce se obține consistența dorită pentru dulceață.

Dulceața obținută se toarnă în borcane mici, sterilizate, se închid ermetic și se lasă la dunst cald (într-un vas încăpător, învelite în prosoape groase de bucătărie) până a doua zi.

Dulceața se păstrează în loc răcoros, iar după deschiderea borcanului e recomandabil, dacă nu s-a consumat în întregime să se păstreze la frigider.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de castraveti cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Jeleu (peltea) de mere

Postat de sufletista

Jeleu (peltea) de mere

Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna. Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am...

Citeste continuarea

Gem de prune (1)

Postat de RODIMUR

Gem de prune (1)

Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii. Se dau prunele prin mașina de tocat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2019, 17:38
ma omori cu combinatiile astea
Dar asa cum am fost surprinsa de compotul de dovlecei, tot asa cred ca dulceata ta chiar e delicioasa!
la 10.08.2019, 18:05
Exact Ina Chiar la asta m-am gandit dupa ce am dat Ok ptr publicare ) O sa probez si eu reteta ta de compot de dovlecie, dar poate o degsutam la voi mai intai
la 10.08.2019, 18:25
Asa, asa! )
la 10.08.2019, 18:29
buna buna
la 10.08.2019, 19:07

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking