Ingrediente
- 800 g catina
- 1 kg zahar
- 400 ml apa
Mod de preparare
Mai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile. Intr-o cratita punem zaharul si apa si o lasam sa clocoteasca de cateva ori, pana incepe sa faca perlute mici. Apoi adaugam catina spalata si o fierbem la foc mic pana incep bobitele sa devine sticloase ( musai s a le lasam sa devina sticloase altfel sunt extrem de acre ) siropul devine usor caramelizat de aici gustul cu o tenta de amarui, dar un amarui placut . Dupa ce au devenit sticloase bobitele se trage de pe foc cratita si se toarna dulceata in borcanele spalate si sterilizate ( eu spal bine borcanele, apoi incing bine cuptorul, sting focul si bag borcanele sa se usuce) se caapcesc si se acopera cu un prosop pana a doua zi cand se depoziteaza in camara. Cu siguranta o sa o folosesc ca pe un medicament, o lingurita dimineata pe stomacul gol...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|