Dulceata de catina

Postat de Julie in Dulceata / Gem
5 Aug 2010 | 17114 vizualizari
Dulceata de catina

Dupa ce am facut siropul de catina, mi-au mai ramas ceva fructe pe care am vrut sa le transform in dulceata. Am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic clar...doar informatia ca se poate face si dulceata si gem din catina dar ...nimeni nu a si incercat, sau cel putin eu inca nu am gasit persoana respectiva ! Asa ca am decis sa fac dulceata de catina cu gel fix. M-am gandit ca se face repede si nu o supun prea mult tratamentului termic. Daca cineva stie ca se face altfel... astept sa-mi comunice .... ca sa stiu si eu daca am facut bine sau nu! Oricum, dulceata a iesit foarte buna astfel pregatita si cred ca am sa mai fac si alta data! ;)

Ingrediente

  • 3 cani fructe de catina
  • 2 cani zahar
  • 1 pachet  cu gelfix clasic
  • 50 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilinat

Mod de preparare

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si  praful de gelfix. Se pun la fiert.

Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar,   zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba  din nou se mai lasa 5 minute  si se opreste focul.

Se pune fierbinte in borcanele spalate , sterilizate si uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

Postat de anuta

Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se leaga, apoi se incorporeaza in albusurile tari, se...

Citeste continuarea

Dulceata de catina

Postat de Constelatialeu

Dulceata de catina

Mai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 11:36
Daca am ajuns prima imi dai un borcanel?
la 05.08.2010, 12:25
Arata foarte bine.
la 05.08.2010, 13:15
wow.............cat de bine arata.............nu am mancat niciodata dulceata de catina asa ca te rog sa-mi pastrezi un borcan..............5 furcu.........
la 05.08.2010, 15:20
Waw ce fain arata ! Nu am mancat niciodata asa ceva, doar sirop am baut...
la 05.08.2010, 17:24

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking