Dulceata din catina Panacris

Postat de panacris in Dulceata / Gem
27 Oct 2012 | 5854 vizualizari
Dulceata din catina Panacris

Bunica mi-a luat-o inainte, asa ca a trebuit sa gasesc o alta reteta ptr prepararea dulcetei delicioase din catina. Am cercetat si am compilat, astfel am reusit sa creez o dulceata cu o arama nemapoimenita:-*

Ingrediente

  • pasta de catina 1000g,
  • zahar tos 1000g,
  • apa 1 cana,
  • lamaie 1 bucata,
  • scortisoara pudra 1 lingurita

Mod de preparare

Zaharul se pune la fiert cu apa. Intre timp lamaia se spala bine si se taie cubulete. Dupa ce s=a topit zaharul, se adauga cubuletele de lamaie , se lasa la fiert cca. 10 minute, apoi se adauga pasta de catina, lasandu-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute. La finalul fierberii, se adauga scortisoara, lasandu-se inca cca 1 minut la fiert. Dulceata se pune fierbinte, in borcanele sterilizate, care apoi se capacesc si se lasa la odihna pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din catina Panacris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Dulceata de gogonele

Postat de Bucataras

Dulceata de gogonele

Pasii de preparare: Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele. Dupa...

Citeste continuarea

Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Postat de panacris

Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2012, 19:34
Bucatarasi, sincer nu m-am putut abtine si am mancat deja 2 felii, va asigur ca e o dulceata cu o aroma deosebita. Eu nu prea sunt pritena cu dulciurile, le fac ptr familie si prieteni, dar aceasta creatie "m-a dat pe spate" . Cred ca s-ar fi pretat si o frunza doua de menta proaspata
la 27.10.2012, 19:36
Lauda-ma caciula, ca stapanul n-are gura
la 27.10.2012, 19:37
la 27.10.2012, 19:38
şi din asta vreau
la 27.10.2012, 19:38
))) Sunt sigura ca-i buna!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking