Dulceata din catina Panacris

Postat de panacris in Dulceata / Gem
27 Oct 2012 | 5858 vizualizari
Dulceata din catina Panacris

Bunica mi-a luat-o inainte, asa ca a trebuit sa gasesc o alta reteta ptr prepararea dulcetei delicioase din catina. Am cercetat si am compilat, astfel am reusit sa creez o dulceata cu o arama nemapoimenita:-*

Ingrediente

  • pasta de catina 1000g,
  • zahar tos 1000g,
  • apa 1 cana,
  • lamaie 1 bucata,
  • scortisoara pudra 1 lingurita

Mod de preparare

Zaharul se pune la fiert cu apa. Intre timp lamaia se spala bine si se taie cubulete. Dupa ce s=a topit zaharul, se adauga cubuletele de lamaie , se lasa la fiert cca. 10 minute, apoi se adauga pasta de catina, lasandu-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute. La finalul fierberii, se adauga scortisoara, lasandu-se inca cca 1 minut la fiert. Dulceata se pune fierbinte, in borcanele sterilizate, care apoi se capacesc si se lasa la odihna pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din catina Panacris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

Postat de Constelatialeu

Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul,...

Citeste continuarea

Peltea de struguri

Postat de Pungasa_Rogue

Peltea de struguri

Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere).  Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2012, 19:34
Bucatarasi, sincer nu m-am putut abtine si am mancat deja 2 felii, va asigur ca e o dulceata cu o aroma deosebita. Eu nu prea sunt pritena cu dulciurile, le fac ptr familie si prieteni, dar aceasta creatie "m-a dat pe spate" . Cred ca s-ar fi pretat si o frunza doua de menta proaspata
la 27.10.2012, 19:36
Lauda-ma caciula, ca stapanul n-are gura
la 27.10.2012, 19:37
la 27.10.2012, 19:38
şi din asta vreau
la 27.10.2012, 19:38
))) Sunt sigura ca-i buna!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking