Dulceata de cirese

Postat de miha in Dulceata / Gem
21 Iun 2011 | 4279 vizualizari
Dulceata de cirese

Ingrediente

  • 1300 g cirese fara samburi
  • 750 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Cireselor spalate si curatate de codite le-am scos samburii cu partea speciala a presei de usturoi.

Pentru cine face cantitati mari de dulceata o masina speciala de curatat samburii va fi de mare ajutor.

Punem ciresele curatate intr-o cratita cu fundul gros, apoi le acoperim cu zahar. Dam la frigider pentru cateva ore, pana isi lasa putina zeama. Se pune apoi cratita la fiert la foc mic. De preferat, nu direct pe flacara, ci pe o tabla din aceea de copt vinetele si ardeii.

In timpul fierberii se va forma spuma, ce o vom curata de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Din cand in cand se verifica daca dulceata este gata, punand din sirop pe o farfurie rece. De preferat ar fi sa nu o fierbeti prea tare, caci ea se va "lega" destul de mult dupa ce se raceste.

Se pune dulceata fierbinte in borcanele bine spalate si uscate, se capseaza si se rastoarna cu capacul in jos. Se acopera si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Postat de oanapl

Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2011, 12:03
Prim , prim , prim
la 21.06.2011, 13:08
Doi (ca vad ca nu-i aglomeratie )) )
la 21.06.2011, 13:10
Va pup dragelor!
la 21.06.2011, 13:10
pLACE LA MINE..!!
la 21.06.2011, 13:11
Ionela ma bucur ca-ti place!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking