Dulceata de cirese amare

Postat de miha in Dulceata / Gem
25 Iun 2011 | 8473 vizualizari
Dulceata de cirese amare

Ingrediente

  • 1 kg de cirese amare fara samburi
  • 650 g zahar
  • 1/2 lamaie mare
  • 1 crenguta de menta proaspata

Mod de preparare

Si cu asta (cred!) ca am incheiat cu dulceata pe anul asta. :))

Dulceata de cirese amare este dupa parerea mea cea mai buna dulceata. Voi puteti rezista unei portii de clatite cu dulceata? Eu nu! :)))

La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am facut-o pentru consum imediat si a doua mi se pare ca iese extrem de dulce.

Punem ciresele fara samburi intr-o cratita cu fundul gros, apoi le acoperim cu zahar. Dam la frigider pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se pune apoi cratita la fiert la foc mic, nu direct pe flacara, ci pe o tabla din aceea de copt vinetele si ardeii.

In timpul fierberii vom curata de cate ori este nevoie spuma ce se formeaza. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam lamaia taiata felii si crenguta de menta proaspata. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Din cand in cand se verifica daca dulceata este gata, punand din sirop pe o farfurie rece. De preferat ar fi sa nu o fierbeti prea tare, caci ea se va "lega" destul de mult dupa ce se raceste.

Se scot feliile de lamaie si crenguta de menta si se pune dulceata fierbinte in borcanele bine spalate si uscate. Se capseaza si se rastoarna cu capacul in jos. Se acopera si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Carnea se spala si se sterge bine de surplusul de apa. Se cresteaza pe partea cu pielea apoi se pune la prajit pe toate partile intr-o tigaie, pana ce rumeneste usor. Se scoate carnea pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2011, 11:04
tremite si mie bre un borcanel doua cred ca asta e cea mai rafinata dulceata
la 25.06.2011, 11:12
Din putinul meu cu drag trimit si la tine.
la 25.06.2011, 11:29
miha draga, merci de intentie ,eu deja ii simt gustul ...cand vin in Romania dau iama prin camarile rudelor dupa cate un borcanel
la 25.06.2011, 11:30
eu vreau clatitele alea multe
la 25.06.2011, 11:31
Mona, unde vii cand vii? Si cand vii poate treci si pe la Iasi. Nu esti neam cu mine, dar te las sa dai iama in borcanele mele.

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking