Dulceata de cirese amare

Postat de adasev12 in Dulceata / Gem
4 Iun 2013 | 6740 vizualizari
Dulceata de cirese amare

Am cules si ciresele amare.Gata,s-au terminat. pacat, ca tare bune au fost.Am facut doar dulceata din ele,din pacate n-au fost prea multe.

Ingrediente

  • 7 cani de cirese alese de samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 lg-ite sare de lamaie

Mod de preparare

Ciresele se spala si se aleg de samburi , cu grija sa nu risipim sucul,o bunatate.

Se pun apoi intr-un castron si se pune zaharul peste ele.

Se lasa asa cateva ore sau pana dimineata.

Se pune apoi vasul la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

La sfarsit punem sarea de lamaie si mai dam cateva clocote.

Luam de pe foc si lasam sa  se racoreasca, apoi turnam in borcane uscate.

Lasam sa se raceasca si punem capacele.

Rasturnam cu gura in jos si lasam borcanele invelite pana ce se racesc complet apoi dam la rece.

Este o bunatate dulceata asta

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Carnea se spala si se sterge bine de surplusul de apa. Se cresteaza pe partea cu pielea apoi se pune la prajit pe toate partile intr-o tigaie, pana ce rumeneste usor. Se scoate carnea pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 16:13
E dulceata mea preferata!
la 04.06.2013, 16:15
la 04.06.2013, 16:16
Buna dulceata!!
la 04.06.2013, 16:18
tare buna
la 04.06.2013, 16:29
Buna tare

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking