Ingrediente
- 2.5 kg cirese
- 1 kg zahar
- 2 linguri, rase, piper negru boabe
Mod de preparare
- Ciresele se curata de codite si se spala cu apa rece .
- Lasati timp de o jumatate de ora ciresele intr-un vas cu apa rece . Daca din intamplare au ,, vizitatori'' in interior acestia vor iesi la suprafata apei .
- Scurgeti ciresele de apa cu ajutorul unei site .
- Se curata de samburi si se presara in straturi jumatate din cantitatea de zahar.
- Acoperiti vasul si lasati ca fructele sa se macereze de seara pana dimineata .
- Ciresele lasa sirop . Daca va pare prea mult ,colectati excesul si-l folositi la prepararea de bauturi racoritoare .
- Adugati piperul boabe peste fructe .
- Puneti ciresele la fiert intr-o oala non-aderenta . Eu le-am fiert timp de 40 minute in multicooker-ul Philips .
- Se pune restul de zahar si se mai fierbe 20 minute .
- Puneti dulceata in borcanele curate, uscate , sterilizate corespunzator si inchideti ermetic cu ajutorul capacului cu filet .
- Borcanele se pun la dunst cald uscat, invelite bine cu o patura groasa pana a doua zi .
- Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii.
- Pastrati borcanele cu dulceata la rece in camara sau pivnita pana in momentul consumarii .
- Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez , gris cu lapte sau garnitura la papanasi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu piper" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|