Dulceata de cirese galbene

Postat de Julie in Dulceata / Gem
17 Iun 2010 | 8196 vizualizari
Dulceata de cirese galbene

Ingrediente

  • 1 kg cirese galbene
  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie mai mica

Mod de preparare

Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros.

Spalam ciresele, le rupem coditele  si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri.

Cand siropul este gata, adaugam ciresele cu tot cu zeama de lamaie. Lasam sa fiarba ,adunand spuma din cand in cand. Cam dupa o ora si jumatate -doua ore , atunci cand incepe sa faca spuma deasupra , este gata!

Putem sa facem proba ,lasand sa curga cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa .Daca picaturile raman intregi si nu se imprastie in apa, atunci dulceata este gata!

Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate bine si sterilizate in cuptor sau in apa care fierbe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu banane

Intr-un castron am pasat bananele, am adaugat uleiul si zaharul si am amestecat bine. Am cernut faina si cacao, le-am incorporat in compozitia de banane, la final am adaugat nuca si stafidele. Am...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem si nuca

Postat de ancutsa

Desert cornulete cu gem si nuca

    Se dă margarina rece pe răzătoare, se adaugă bicarbonatul stins in 2 lingurițe de cidru, praful de copt, oul, sarea și restul de cidru. Se amestecă, adăugând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2010, 12:09
O dulceata? O cafea?
la 17.06.2010, 12:36
O cafea...o cafea...
la 17.06.2010, 12:50
O cafea si o dulceata
la 17.06.2010, 14:12
dulceata dulceata
la 17.06.2010, 14:43
Si si

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking