Dulceata de cirese mari si cirese mici negre

Postat de antici_gabytza in Dulceata / Gem
2 Dec 2020 | 1791 vizualizari
Dulceata de cirese mari si cirese mici negre

Ingrediente

  • 4 kg cirese mari
  • 1 kg cirese negre
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte.

Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele.

Adaugam zaharul peste ele si le lasam peste noapte ca sa lase sirop.

A doua zi scurgem siropul intr-o oala si o punem la fiert la foc mediu.

Cand incepe sa scada siropul cam la jumatate adaugam ciresele si amestecam.

Lasam sa fiarba la foc mediu pana incepe sa clocoteasca pe urma dam focul mai mic.

Lasam la fiert pana se incheaga totul impreuna.eu incerc sa vad daca e gata punand intr-un borcan apa si apoi iau o lingurita din sirop si ii dau drumul usor la sirop in borcan iar daca se duce pana la fundul borcanului fara sa se imprastie atunci e gata daca nu mai las pe foc.

Cat inca este fierbinte dulceata o adaugam in borcanele spalate si scurse de apa.

Le infiletam bine capacele si punem borcanele intr-o patura cu capacul in jos.le invelim bine cu patura si le lasam asa o zi pe urma la camara cu ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese mari si cirese mici negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de coacaze rosii/negre

Postat de Corina33

Dulceata de coacaze rosii/negre

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori. Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop,...

Citeste continuarea

Gem de prune (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Gem de prune (reteta video)

Spalam si curatam prunele si punem peste ele 1 kg de zahăr. Le lăsăm la frigider peste noapte sa-si lase sucul. A doua zi punem prunele la fiert,adugam cel de-al doilea kg de zahăr, zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2020, 13:32
la 02.12.2020, 13:45
O combinație cum n-am făcut, dar cred că este o dulceață bună...!
la 02.12.2020, 14:01
e destul de buna
la 02.12.2020, 16:00
Buna!
la 02.12.2020, 16:04

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking