Dulceata de coacaze negre fara fierbere

Postat de Ksenya in Conserve
17 Iul 2015 | 7160 vizualizari
Dulceata de coacaze negre fara fierbere

Este o reteta de dulceata aparte ,foarte parfumata.Avantajul ei este ca, isi pastreaza toti nutrientii intacti.Este foarte buna in : anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, pneumonie, gastrită, hipertensiune arterială, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, celulită, ateroscreloză, obezitate, tulburări circulatorii, boli oculare, insomnii şi afectiuni ale sistemului nervos. - sursa proprietati , csid.ro . Apelati cu incredere la ea atunci cand sunteti raciti si faceti febra.Este o minune! V-o recomand cu placere.:)

Ingrediente

  • 1 kg de coacaze negre
  • 1,5 kg zahar + 3-4 linguri pentru capac.

Mod de preparare

Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi  le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat.

Intr-un  castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar  apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel  de la mojar).Apoi adaugam si cealalta parte de zahar si zdrobim pana transformam bobitele intr-o pasta.Amestecam ,acoperim castronul cu un prosop .

Se lasa cam 2-3 zile.In acest timip trebuie amestecat  de cateva ori.Eu am repetat procedura cam 4-5 ori pe zi,astfel se va topi zaharul.A 3-a zi se v-a umple borcanele spalate si srerilizate  lasand  loc de 1 deget ,spatiu pentru a acoperi cu zahar,astfel se v-a forma un capac . Se infileteaza si se dau borcanele la racoare beci sau frigider.Nu va faceti griji,dulceata nu v-a fermenta daca parcurgeti toti acesti pasi.Foarte important! Nu uitati  trebuie amestecata dulceata,altfel v-a fermenta.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze negre fara fierbere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Postat de Ina

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele. Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere...

Citeste continuarea

Gogosari si conopida in otet

Postat de momo121

Gogosari si conopida in otet

 Intr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot.      Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2015, 20:05
Ce culoare frumoasa!
la 17.07.2015, 22:08
la 17.07.2015, 22:27
la 17.07.2015, 23:21
si ce dor imi este
la 18.07.2015, 09:09
Super!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking