Dulceata de gutui
Postat de RODIMUR in Dulceata / Gem 17 Oct 2017 | 8797 vizualizari
O dulceață foarte bună și parfumată, pe care o fac de mulți ani, după aceeași rețetă preluată de la Natalia Tăutu-Stănescu, în Conservarea fructelor pentru iarnă. Este o carte la care țin mult, pentru că din ea am învățat, încă din tinerețe, cum se prepară dulcețurile, gemurile și alte conserve dulci. De aici am învățat să fac distincția dintre dulceață (se face pe bază de sirop bine legat) și gem (se face prin fierberea fructelor cu zahăr). Tot de aici am învățat că în dulcețuri nu se pune decât vanilie (nu și la cele foarte parfumate) și zeamă de lămâie (pe net citim rețete de dulceață cu fel de fel de mirodenii, ceea ce mi se pare ciudat).
Din 7 gutui mari și 2 kilograme de zahăr mi-au ieșit 7 borcane de dulceață.
Rețeta de mai jos este pentru o porție (3 gutui și 1 kg de zahăr)
Inapoi la reteta
|