Dulceata de gutui

Postat de RODIMUR in Dulceata / Gem
17 Oct 2017 | 8858 vizualizari

O dulceață foarte bună și parfumată, pe care o fac de mulți ani, după aceeași rețetă preluată de la Natalia Tăutu-Stănescu, în Conservarea fructelor pentru iarnă. Este o carte la care țin mult, pentru că din ea am învățat, încă din tinerețe, cum se prepară dulcețurile, gemurile și alte conserve dulci. De aici am învățat să fac distincția dintre dulceață (se face pe bază de sirop bine legat) și gem (se face prin fierberea fructelor cu zahăr). Tot de aici am învățat că în dulcețuri nu se pune decât vanilie (nu și la cele foarte parfumate) și zeamă de lămâie (pe net citim rețete de dulceață cu fel de fel de mirodenii, ceea ce mi se pare ciudat). Din 7 gutui mari și 2 kilograme de zahăr mi-au ieșit 7 borcane de dulceață.  Rețeta de mai jos este pentru o porție (3 gutui și 1 kg de zahăr)

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 17.10.2017, 17:57
la 17.10.2017, 17:57
la 17.10.2017, 18:01
Cam mult de lucru, dar rezultatul e delicios!
la 17.10.2017, 18:01
Mulțumesc, Mimi!
la 17.10.2017, 18:07
O ador, Rodica! Abia aștept s-o fac și eu.
la 17.10.2017, 18:07
Așa e, Mirela, e foarte bună și parfumată. La dulceața asta nu e prea mult de lucru, dar trebuie să ne mișcăm repede, ca să nu se înnegrească gutuile și să păstreze o culoare frumoasă. Și fierbe foarte repede...
la 17.10.2017, 18:09
Ce buna si aromata este!
la 17.10.2017, 18:17
o adoooooooor
la 17.10.2017, 18:27
la 17.10.2017, 18:28
Dupa zmeura si cirese amare e in top dulceata de gutui.....
la 17.10.2017, 18:33
Si eu ca sa-mi complic existenta tai felii gutuile si apoi julien....ca altfel imi raman in gat date pe razatoare....)
la 17.10.2017, 18:43
Mulțumesc frumos, Oana!
la 17.10.2017, 18:43
Îmi pare bine, Roxana... Merci!
la 17.10.2017, 18:43
Mulțumesc, Motănel!
la 17.10.2017, 18:46
Clementina, îmi place faptul că dulceața de gutui e printre preferințele tale. Eu nu le tai niciodată, pentru că feliate, gutuile sunt mai tari. Date prin răzătoare sunt mai moi. De altfel, așa este rețeta mea de la sursă, cu gutui răzuite. Așa le-am preparat dintotdeauna...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking