Dulceata de gutui cu miez de nuca si lamaie confiata

Postat de Ina in Dulceata / Gem
5 Noi 2011 | 12380 vizualizari
Dulceata de gutui cu miez de nuca si  lamaie confiata

Cand am facut dulceata de gutui am uitat in robot doua gutui feliate :"> . Asa ca a trebuit sa fac iar sirop pentru dulceata. De data asta am adaugat miez de nuca si bucati confiate de lamaie. A iesit o minunatie de dulceata. Pacat ca doar doua borcane... :P

Ingrediente

  • 2 gutui mari
  • 500 ml. apa
  • 500 g zahar
  • bucati de lamaie confiata ( sau lamaie cruda )
  • 150 g miez de nuca

Mod de preparare

 

Punem la fiert  zaharul si apa ,  pana se leaga intr-un sirop lipicioas.

Spalam gutuile si le taiem in bucatele mici, cu tot cu coaja.  

Cand siropul este legat, adaugam gutuile maruntite si lasam sa fiarba pana se leaga totul . Adaugam bucatile de lamaie confiata si miezul de nuca maruntit. Lasam inca 2 clocote si oprim focul. Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde, iar in acest fel le si incalzesc inainte de a pune dulceata fierbinte ) , le capsam si le intoarcem cu capacul in jos pana se raceste dulceata din ele. 

Nu necesita sterilizare. 

Rezultatul: Mmmmmm..... :">

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui cu miez de nuca si lamaie confiata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Peltea de gutui

Postat de Constelatialeu

Peltea de gutui

Sa incepem cu inceputul. Adica gutuia, simbol al Toamnei,nume latinesc Cydonia Oblonga......avem gutui,bun pana aici....sa ne apucam de treaba...Pentru peltea avem nevoie de coaja si cotorul...

Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de merisor67

Dulceata de mure

Murele le-am spalat in cateva ape sa se scuture bine de impuritati, apoi le-am lasat la scurs intr-o sita. Intr-un vas am pus zaharul si apa, am amestecat bine si l-am pus sa fiarba bine la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2011, 19:52
ia sa imi dai si mie un borcanel,macar asa sa degust
la 05.11.2011, 19:54
Doua-s toate
la 05.11.2011, 19:55
Zgarcita, nu?
la 05.11.2011, 20:02
a nu esti zgarcita..pai daca sunt doar 2 nu mai vreau..am crezut ca sunt mai multe
la 05.11.2011, 20:06
Dau o lingurita, sa nu ti se umfle oare'ce....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking