Dulceata de kaki

Postat de adasev12 in Dulceata / Gem
17 Dec 2011 | 16309 vizualizari
Dulceata de kaki

eu aceste fructe le consum ca atare, dar aveam cateva care s-au trecut putin si fiindca nu ma induram sa le las sa se strice nici sa le arunc, le-am pus de dulceata. sunt niste fructe foarte aromate si cu continut ridicat de vitamine, va invit sa le consumati cu incredere( fiind mai putin cunoscute aceste fructe, am postat si un articol despre ele, (vezi articolul Kaki) am facut putina, nestiind ce gust va avea, , dar e foarte aromata si cred ca va merge la o prajiturica.

Ingrediente

  • 3 fructe de kaki ( fiecare fruct are in medie cam 200 g)
  • 300 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lg-ita de mix condimente : scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara

Mod de preparare

Pe  cei care nu cunosc aceste fructe ii invit sa vada articolul Kaki

Se spala si se curata fructele de coaja foarte  subtire, se taie cubulete, li se scot samburii.,sunt putini si mari deci se aleg usor.,se adauga zaharul si se pun la foc .

Se fierbe ca orice dulceata. La sfarsit  se adauga si condimentele si sucul de lamaie.

Se mai lasa asa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.

Se pune calda in borcane si se lasa la racit apoi se da la camara.

Se foloseste ca atare sau la diferite prajituri, tarte etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de kaki" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de afine

Postat de Oana

Dulceata de afine

Spalati bine afinele si alegeti crengutele sau frunzulitele Puneti afinele intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Postat de mirela0911

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2011, 09:10
suna delicios si arata foarte bine
la 17.12.2011, 09:20
ce bine de tine ca poti sa faci gem,aici vad ca se vinde numai cu bucata
la 17.12.2011, 11:54
imi plac la nebunie fructele, iar dulceata cu siguranta este delicioasa
la 17.12.2011, 12:07
placeeeeeee
la 17.12.2011, 12:57
interesant

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking