Am curatat nucile de coaja verde(ulterior am aflat ca trebuie sa ramina doar partea alba), iar aici eu am gresit...au mai ramas si ceva firicele de parte verde si nu le-am pus imediat cum le-am curatat in apa rece...deci doar partea alba trebuie sa ramina si puse imediat cum sunt curatate in apa rece.
Asa ramin albe si nu se inegresc.
Dupa ce le-am terminat de curatat le-am pus eu, in apa rece, le-am spalat in mai multe ape, si le-am lasat in apa cu 2 lamai taiate felii.
Din cind in cind rasturnam apa si puneam alta curata peste ele. Le-am lasat asa de pe o zi pe alta, le-am mai luat inca odata la curatat pe cele care erau prea negre.
Le-am fiert de 3 ori citeva minute si le-am pus pe un prosop curat de bucatarie sa se usuce.
Am pus apa cu zaharul la fiert, dupa ce siropul se leaga, am adaugat nucile, vanilia si zeama de la 2 lamai.
Am lasat sa fiarba din nou cam 30 minute dupa ce am adaugat nucile, pine ce siropul era legat.
Am pus dulceata fierbinte in borcane sterilizate, am pus capacul, le-am invelit in patura si le-am lasat 1-2 zile sa se raceasca incet.
Mie mi-au iesit 4 borcanele mici a 230 gr.