Dulceata de nuci verzi

Postat de mirela0911 in Dulceata / Gem
29 Iun 2014 | 6959 vizualizari
Dulceata de nuci verzi

Nu am facut (nici macar nu am gustat) niciodata dulceata de nuci verzi si dulceata de trandafiri. Tot am vazut ba aici, ba pe fb, ba una ba alta. Tot cu gandul la ele eram. Am zis ca macar un sfert de portie de dulceata de nuci sa fac, cat sa gust, sa vad si eu cum e. Mi s-a implinit dorinta. Am primit 304 (pe numarate) nuci verzi, asa ca sa nu ma plictisesc. Am rasfoit bucatarasul in cautare de retete si m-am apucat de treaba, e drept cu ajutor! Si a iesit ce a iesit! Mie imi place mult gustul acela dulce amarui, e bun rau!

Ingrediente

  • 304 nuci verzi
  • 800ml apa
  • 2kg zahar
  • zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare

Deci, dupa cum spuneam am primit nucile, acestea trebuiesc culese pe la inceputul lunii iunie cand inca nu este formata coaja la ele.

Se curata de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Se folosesc manusi la curatarea lor, altfel ne inverzim pe maini. Intr-un vas mare cu apa se pun nucile imediat dupa curatare. Se schimba de mai multe ori apa la ele. Se lasa peste noapte in apa.

A doua zi se arunca apa si se pun nucile la scurs. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu zaharul la foc si se fierbe pana incepe sa se lege siropul. Se adauga nucile si se lasa inca la fiert. Intre timp se adauga si zeama de lamaie. Este gata dulceata cand siropul incepe sa se lege. Se toarna dulceata in borcanele fierbinti, se capseaza si se pun in paturi la caldurica timp de 2-3 zile, dupa care se depoziteaza in camara. 

Multa munca dar rezultatul este pe masura! Cel putin pentru mine! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Postat de mirela0911

Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu...

Citeste continuarea

Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Postat de mirela0911

Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca impreuna si se lasa pentru 15 minute in loc caldut. Intr-un bol se pune faina, praful de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 19:20
e multa munca dar rezultatul este pe masura, stiu! Parintii mei fac an de an dulceata de nuci verzi. Felicitari pentru indrazneala si pentru rabdare....
la 29.06.2014, 19:24
Multumesc Claudia! Daca nu-mi placea rezultatul cred ca imi parea rau ca m-am apucat de treaba!
la 29.06.2014, 19:34
super
la 29.06.2014, 19:41
Tare buna,dar migaloasa..
la 29.06.2014, 19:55
Foarte buna! Facea si mama mea pe vremuri

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking