Dulceata de patlagute verzi

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
22 Sep 2009 | 4871 vizualizari
Dulceata de patlagute verzi

Patelgutele verzi lunguiete (zise si prunisoare) se pot face dulceata. Este deosebita!

Ingrediente

  • 40-45 patlagute mici
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa
  • coaja de lamaie si de portocala taiata feliute
  • miez de nuca
  • o lamaie

Mod de preparare

Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii in care sunt samburi. Dupa ce s-au scos samburii se pun patlagutele in apa clocotita timp de 3-4 min.Se scurge apa , se scutura fiecare patlaguta in parte , se impaneaza cu coaja de lamaie, de portocala si miez de nuca. Intre timp se face siropul dintr-un kg. de zahar si 750 ml. apa. Cand siropul este legat se pun patlagutele si se fierbe in continuare. Dulceata este gata cand punem sirop pe degetul mare si incercam sa-l intindem  itre degetul mare si aratator. Daca se tine intre degete pune zeama de la o lamaie ,il lasam sa mai fiarba 2-3 clocote si oprim focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de patlagute verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gem de gutui

Postat de licurici_lra

Gem de gutui

Am spalat gutuile, le-am taiat cubulete mici, apoi le-am pus intr-un tuci cu o cana de apa. Am adaugat zaharul, am amestecat si am lasat sa fiarba peste o jumatate de ora, pana s-au inmuiat...

Citeste continuarea

Peltea de nectarine

Postat de ianculubita

Peltea de nectarine

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2009, 00:02
Ce interesant! Am auzit, dar n-ammancat pana acum...neaparat sa-mi dai sa gust, Buni!
la 23.09.2009, 18:14
Am gustat eu,Oana! Stii ce buna e? Pastram noi si pentru tine...

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking