Ingrediente
- 2 kg pere
- 1 kg zahar
- 200 ml apa
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
1. Spalam si curatam perele de coaja si samburi.
2. Amestecam apa cu zaharul si cu zeama de lamaie si punem oala pe foc potrivit pana cand siropul se incheaga si scade la 1/2 din cantitatea initiala.
3. Pana cand se incheaga siropul taiem perele cuburi de 0.5 - 1 cm. Le punem in siropul inchegat si mai lasam pe foc 30-45 min, amestecand din cand in cand. Faceti testul pe o farfurie refrigerata, daca nu s-a inchegat inca mai lasati pe foc.
4. Puneti ducleata fierbinte inn borcane sterilizate, puneti capacul si intoarceti borcanele cu fundul in sus pentru 2 min. Dupa timpul precizat le intoarceti in pozitie normala si le acoperiti cu un prosop sau cu o patura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|