Dulceata de pere

Postat de Sim0naWorld in Dulceata / Gem
22 Oct 2012 | 6266 vizualizari
Dulceata de pere

Inspiratie: http://lacucinadiany.blogspot.ro/2012/07/dulceata-de-pere-si-vanilie-confettura.html

Ingrediente

  • 8 pere potrivite si coapte (cca 1,5 kg)
  • 500 g zahar
  • 20 ml palinca
  • 1 lamaie ptr stropit perele
  • ½ lamaie taiata feliute

Mod de preparare

Am curatat de coaja si seminte, si am taiat perele in  bucati potrivite. Intr-un bol am pus alternand bucatile de pere – pe care le-am stropit cu zeama de la lamaie, apoi zahar, si tot asa pana am terminat perele. Deasupra am pus zahar si am lasat pana a doua zi. Intr-un vas cu fund dublu, sau tuci – varianta mea, am pus perele impreuna cu siropul pe care l-au lasat, am mai adaugat 300 ml apa, restul de zahar si am lasat sa fiarba cca 30 minute. Dupa aceasta perioada am pus palinca (am furat ideea de la Gaby :-*) si feliutele de lamaie si am mai lasat 10 minute. Dupa cele 40 de minute dulceata mea a fost gata. Am facut testul puncand intr-o farfurie cateva picaturi, apoi am bagat farfuria in congelator. Picaturile de dulceata erau foarte bine legate.

Am pus dulceata fierbinte in 3 borcanele sterilizate, pe care le-am sigilat si le-am lasat intr-o patura pana a doua zi, apoi le-am asezat in camara.

UPDATE: ideea cu palinca apartine lui Any si nu Gaby :) Scuze de confuzie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulceata de pere tomnatice la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Dulceata de pere tomnatice la slow cooker Crock-Pot

Am curatat perele de coaja si de partile vatamate prin busire, apoi am taiat in cubulete marunte. Le-am amestecat bine cu zaharul si le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock-Pot , am setat...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Postat de sufletista

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2012, 20:12
nu cred ca am mancat vreodata!.........minunat arata!
la 22.10.2012, 20:14
Cu palinca? adica sa te imbeti direct cand papi dulceata . Cred ca e ideala la prajituri, nu? Fain arata
la 22.10.2012, 20:22
Păi cum adică, le-ai pus pe toate în cămară? Mare păcat. Stai acum cu inima strânsă că nu ştii "ţine" sau nu. Adu palinca încoa adică adu dulceaţa să vedem cu e
Eu iar am vorbit mult. Voiam să spun că arată foarte bine.
la 22.10.2012, 20:23
Arata bine!
la 22.10.2012, 20:23
o delicatesa!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking