Ingrediente
- 600 g piersici (fără pielițe și sâmburi),
- 250 g zahăr tos,
- 2 linguri zahăr brun Demerara,
- 4 linguri whisky,
- Un vârf de linguriță pudră de vanilie Bourbon,
- 1 linguriță apă de flori de portocal,
- 100 ml apă
Mod de preparare
Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe.
Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se lasă așa la infuzat aprox 1 h, cât să-și lase ele sucul și să se îmbine toate aromele.
Se pun la fiert într-o cratiță, împreună cu apa. Se fierb pe foc mic, până se leagă, amestecând des și îndepărtând spuma formată.
Când dulceața este legată (un strop din sirop pus pe o farfurie trebuie să nu curgă, ci să alunece ca o mărgea), se dă de pe foc, se lasă la răcorit și se toarnă în borcan.
Fiind în cantitate mică, a fost gata în aprox 15-20 de minute (din momentul în care a început să fiarbă).
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/dulceata-de-piersici-cu-vanilie-whisky.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|