Dulceata de smochine

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
11 Sep 2009 | 27293 vizualizari
Dulceata de smochine

O dulceata delicioasa pe care o putem face si noi , nu numai turci si grecii.

Ingrediente

  • 45 smochine coapte mari
  • 1 kg. zahar
  • coaja de lamaie taiata feliute
  • 2 bobite de piatra vanata
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala smochinele, se taie coditele si se pun in apa fiarta in care s-au pus 2 bobite de piatra vanata ( cat un bob de porumb ). Se pune piatra vanata pentru a nu-si schimba culoarea. In apa fiarta se lasa circa10 minute. Se scurg , se spala, se impaneaza cu coaja de lamaie si se pun la fiert intr-o cratita in care s-a facut siropul. 

Siropul se face dintr-un kilogram de zahar si 750 mil. apa. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga.( cand iei sirop si il pui pe o farfurioara sa stea ca o bobita.)

Se fierbe dulceata pana se aduna spuma la mijlocul cratitei. Intre timp se spumuieste dulceata. Din cand in cand se misca intr-o parte si alta cratita pentru a nu se prinde dulceata.

Este suficient de fiarta cand iei sirop intre degetul mare si aratator sirop si desfacand degetele se tine (se intinde)  siropul .Se  adauga zeama de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote(2-30. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bucte cu dulceata de smochine

Postat de reisnaor_2006

Desert bucte cu dulceata de smochine

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Tort de biscuiti

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2009, 23:08

Deja imi ploua in gura! Sunt innebunita dupa dulceata de smochine!
la 11.09.2009, 23:22
Stii foarte bine cine are smochine la tine acasa, dar pana atunci poti sa treci pe la mine.
la 11.09.2009, 23:32
nu am mancat niciodata dar cred ca este ca dulceata de macese...cel putin asa imi imaginez eu
la 11.09.2009, 23:39
O sa trec! chiar as vrea "nitica" ceva (dulceata)
la 11.09.2009, 23:54
Pisoiul mai are smochinul? Am stat a doua jumatate a zilei si pana acum.

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking