Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)

Postat de adasev12 in Dulceata / Gem
10 Iul 2011 | 4930 vizualizari
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)

aceste susine seamana oarecum cu goldanele de la noi...sunt foarte mari si rotunde...si dulci....am primit si eu cateva si fiindca erau deja foarte coapte, m-am gandit sa fac nitica dulceata din ele...si bine am facut ca foarte buna a iesit....

Ingrediente

  • 1 1/2 kg susine
  • 750 gr zahar
  • o cana de apa

 

Mod de preparare

Prunele le-am cojit si le-am scos samburele, apoi le-am presarat cu zaharul si le-am lasat vreo 2 ore, pana s-a topit aproape de tot zaharul.

Le-am pus apoi la foc iute cam 15 minute  pana au inceput sa fiarba si a facut spuma, apoi am dat focul mic si le-am fiert pana s-au legat bine

La sfarsit am adaugat si apa, fiindca iese cam grosuta. Initial vroiam sa adaug si zeama de lamaie, dar  nu mai are nevoie, fiindca desi prunele sunt foarte dulci asa proaspete, dulceata iese destul de acrisoara...

E o delicatesa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulceata de mure

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de mure

Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs. Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu...

Citeste continuarea

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Postat de panacris

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Cum spunea și Clementina, mai greu cu culesul toporașilor minunați! 😉 Dar este exact exercițiul de stretching ce mi-a lipsit zilele astea de interdecție în sala de fitness😉 Chiar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2011, 19:46
hai c-am venit cu painea pregatita
la 10.07.2011, 19:47
Ce delicios arata Ada...daaa bine ai facut....trimite si mie un borcanel virtual
la 10.07.2011, 19:56
dia...f bine facusi...daca e prajita si mai buna
la 10.07.2011, 19:57
ruxy trimit iubita cu placere.... ...acu mi-am dat seama ce lipseste dina ceasta dulceata de prune...niste bucatele de nuci...am papat la soacra-mea ducleata de prune cu nuci...o minunatie....
la 10.07.2011, 20:26

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking