Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata

Postat de Creatsa in Prajituri
9 Mar 2014 | 28575 vizualizari
Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata

O prajitura delicioasa,aromata si frageda.efectiv se topeste in gura :x

Ingrediente

Foi:

  • 12 linguri ulei
  • 1 ou
  • 6 linguri suc de rosii
  • 6 linguri de lapte
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite zeama de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • aprox. 500-550 g faina

Crema:

  • 400 ml lapte dulce
  • 200 g zahar
  • 100 g gris
  • 250 g unt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri dulceata de prune

Glazura:

  • 180 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala si am omogenizat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat un aluat nu foarte tare si nelipicios. Am lasat aluatul sa se odihneasca 30 de minute la frigider. Am impartit apoi aluatul in 4 parti egale. Am intins fiecare bucata pe dosul tavii(40/30 cm) tapetata cu folie sau hartie de copt. Am copt foile in cuptorul preincalzit aprox 8-10 minute pentru fiecare foaie.(trebuie doar sa se aureasca foarte usor)

Am lasat foile la racit si intre timp am pregatit crema.
Am pus pe foc laptele cu un praf de sare si zaharul. Cand a atins punctul de fierbere am adaugat grisul,in ploaie,si am amestecat continuu pe foc mic pana s-a ingrosat. Am lasat apoi grisul la racit. Am mixat untul spuma cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura din grisul racit si am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Pe o tava am pus prima foaie,am uns cu jumatate din crema de gris,am pus a doua foaie,am uns cu dulceata de prune,a treia foaie,cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.
Am dat prajitura la rece acoperita cu folie peste noapte.
A doua zi am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.
Am dat din nou la rece prajitura pana s-a intarit glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert prajitura Coconut Dream

Postat de RODIMUR

Desert prajitura Coconut Dream

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 20:15
Nu pot sa zic cat de mult imi plac prajiturile tale Lavi,am mai zis,tu sti)Basta
la 09.03.2014, 20:19
la 09.03.2014, 20:19
Crisule drag,multumesc
la 09.03.2014, 20:20
Am si sosit la prajitura
la 09.03.2014, 20:20
Motan

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking