Dulceata de trandafiri

Postat de Dya in Dulceata / Gem
2 Iun 2016 | 4023 vizualizari
Dulceata de trandafiri

Parfumata, aromata, delicata!

Ingrediente

Ne sunt necesare următoarele:

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 litru apă
  • 400 gr zahăr
  • 1/2 linguriţă sare de lămâie

Mod de preparare

Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze.

Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa.

Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se paseaza pana ce incep sa isi lase siropul propriu. (Petalele nu se faramiteaza!)

Apa se pune la fiert împreună cu zahărul.

Se fierbe la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet, iar siropul format incepe sa se lege.

Se adauga petalele de trandafiri si se continua fierberea pana ce siropul are consistenta dorita.

Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate, se strang bine capacele si se depoziteaza intr-un loc racoros.

Se serveste cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop din petale de trandafiri

Postat de panacris

Sirop din petale de trandafiri

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....

Citeste continuarea

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2016, 19:14
Delicioasa !
la 02.06.2016, 19:17
Foarte aromata si delicioasa!
la 02.06.2016, 19:44
ce bine arata
la 02.06.2016, 19:53
minunata!
la 02.06.2016, 19:58

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking