Ingrediente
Ne sunt necesare următoarele:
- 250 g petale de trandafiri
- 1 litru apă
- 400 gr zahăr
- 1/2 linguriţă sare de lămâie
Mod de preparare
Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze.
Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa.
Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se paseaza pana ce incep sa isi lase siropul propriu. (Petalele nu se faramiteaza!)
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul.
Se fierbe la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet, iar siropul format incepe sa se lege.
Se adauga petalele de trandafiri si se continua fierberea pana ce siropul are consistenta dorita.
Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate, se strang bine capacele si se depoziteaza intr-un loc racoros.
Se serveste cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|